Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te & Chokladdryck
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Krämig curry med gröna linser och blomkål
Huvudrätt
25 min
Antal personer: 2
Ingredienser
Instruktioner
2 gul lök, hackade
5 vitlöksklyftor, hackade
½ tsk spiskummin
1/2 tsk garam masala krydda
½ tsk curry
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 msk tomatpure
1 msk smör
1 tetra krossade tomater
1 st umamibuljongtärning
2 dl vatten
200 ml kokosgrädde
2 dl okokta gröna linser
1 st blomkålshuvud, delad i mindre buketter
Tillbehör
Valfritt bröd
Smör
Koriander
Yoghurt
Koka linser enligt förpacking i saltat vatten, sila och ställ åt sidan.
Fräs lök och vitlök med rapsolja i en stor stekpanna, ca 3min.
Gå i med kryddorna och saltet.
Gå sedan i med tomatpuré och smör, stek någon minut.
Ha till sist de krossade tomaterna, umamibuljongtärningen, 2dl vatten och kokosgrädden.
Låt puttra på medelvärme i ca 10 min.
Gå sedan i med de kokta linserna, blomkålsbuketterna och koka ytterligare 5-7 min.
Smaka av med salt.
Servera med valfritt bröd, lätt yoghurt och koriander.
Ingredienser
2 gul lök, hackade
5 vitlöksklyftor, hackade
½ tsk spiskummin
1/2 tsk garam masala krydda
½ tsk curry
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 msk tomatpure
1 msk smör
1 tetra krossade tomater
1 st umamibuljongtärning
2 dl vatten
200 ml kokosgrädde
2 dl okokta gröna linser
1 st blomkålshuvud, delad i mindre buketter
Tillbehör
Valfritt bröd
Smör
Koriander
Yoghurt
Instruktioner
Koka linser enligt förpacking i saltat vatten, sila och ställ åt sidan.
Fräs lök och vitlök med rapsolja i en stor stekpanna, ca 3min.
Gå i med kryddorna och saltet.
Gå sedan i med tomatpuré och smör, stek någon minut.
Ha till sist de krossade tomaterna, umamibuljongtärningen, 2dl vatten och kokosgrädden.
Låt puttra på medelvärme i ca 10 min.
Gå sedan i med de kokta linserna, blomkålsbuketterna och koka ytterligare 5-7 min.
Smaka av med salt.
Servera med valfritt bröd, lätt yoghurt och koriander.
Relaterade produkter
Tomatpuré
Umamibuljong
Kokosgrädde
Liknande recept
Varm kokosmjölksgryta med grönkål och belugalinser
Kycklinggryta med broccoli och kokosmjölk
Belugabolognese med spagetti
Tagliatelle med tomatpesto och vitlöksfrästa grönsaker
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier