Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te & Chokladdryck
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Vego-Stroganoff med jasminris
Huvudrätt
Antal personer: 6
Ingredienser
Instruktioner
6 portioner Kung Markatta jasminris
200 g Kung Markatta sojagrytbitar torkade – alternativt halloumi
2 burkar à 390 g Kung Markatta krossade tomater
1 Kung Markatta umami buljongtärning
1-2 dl grädde
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk Kung Markatta olivolja
4 msk Kung Markatta tomatpuré
1 tsk salt & svartpeppar
1 tsk honung
2 krm chiliflakes
3 dl vatten
300 g haricots verts, halvtinade
Flingsalt
DEKORATION
Persiljeblad
Koka jasminris enligt anvisningarna på paketet.
Sjud sojagrytbitarna med vatten och buljongtärning i en kastrull i ca 20 minuter.
Finhacka lök och vitlök och fräs i 5 minuter i oljad stekpanna med hög kant.
Tillsätt tomatpuré, salt, svartpeppar, honung och chiliflakes och fräs ihop snabbt.
Lägg i krossade tomater, vatten och smulad buljongtärning och låt puttra ihop i 15 minuter.
Häll av och krama ur vattnet ur sojagrytbitarna.
Fräs bitarna i olivolja i en het panna tills de fått lite färg och lägg i tomatgrytan.
Tillsätt grädden och låt puttra på låg värme i 5 minuter, smaka av.
Fräs haricots verts i olja, lägg i en skål och strö över flingsalt.
SERVERING
Servera den mustiga stroganoffen tillsammans med varma haricotsverts, persiljeblad och nykokt jasminris.
Ingredienser
6 portioner Kung Markatta jasminris
200 g Kung Markatta sojagrytbitar torkade – alternativt halloumi
2 burkar à 390 g Kung Markatta krossade tomater
1 Kung Markatta umami buljongtärning
1-2 dl grädde
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk Kung Markatta olivolja
4 msk Kung Markatta tomatpuré
1 tsk salt & svartpeppar
1 tsk honung
2 krm chiliflakes
3 dl vatten
300 g haricots verts, halvtinade
Flingsalt
DEKORATION
Persiljeblad
Instruktioner
Koka jasminris enligt anvisningarna på paketet.
Sjud sojagrytbitarna med vatten och buljongtärning i en kastrull i ca 20 minuter.
Finhacka lök och vitlök och fräs i 5 minuter i oljad stekpanna med hög kant.
Tillsätt tomatpuré, salt, svartpeppar, honung och chiliflakes och fräs ihop snabbt.
Lägg i krossade tomater, vatten och smulad buljongtärning och låt puttra ihop i 15 minuter.
Häll av och krama ur vattnet ur sojagrytbitarna.
Fräs bitarna i olivolja i en het panna tills de fått lite färg och lägg i tomatgrytan.
Tillsätt grädden och låt puttra på låg värme i 5 minuter, smaka av.
Fräs haricots verts i olja, lägg i en skål och strö över flingsalt.
SERVERING
Servera den mustiga stroganoffen tillsammans med varma haricotsverts, persiljeblad och nykokt jasminris.
Relaterade produkter
Tomatpuré
Umamibuljong
Krossade tomater
Jasminris fullkorn
Liknande recept
Varm kokosmjölksgryta med grönkål och belugalinser
Kycklinggryta med broccoli och kokosmjölk
Belugabolognese med spagetti
Tagliatelle med tomatpesto och vitlöksfrästa grönsaker
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier